Om sidan

Hej och varmt välkommen till www.vigorframtid.nu!

Vi Gör Framtid är en blogg som är menad till att förändra världen! Stora ord kan man tycka, men hellre sikta mot stjärnorna än bara hustaket.

Vad handlar det om?

Vi Gör Framtid handlar om att förändra människors liv på flera olika plan. Vår uppfattning är att på tok för många människor idag är olyckliga. Detta kan bero på en miljon olika saker, men den gemensamma nämnaren är lidande.

Precis som Buddha såg detta för cirka 2500 och Jesus för 2000 år sedan ser vi det också idag mycket tydligt.

Våran målsättning är att hjälpa människor bli lyckliga, upplysta, hela i sig själv eller vad man än vill kalla det.

jesus

Vi är inte några klassiskt religiösa fanatiker, nej, religionen har bara blivit så missförstod hela tiden. Vi kan ta kristendomen som exempel. Jesus var egentligen bara en upplyst man som ville sprida sin lära om att släppa identifikationen med egot och relationen med sig själv. Sedan har detta misstolkats grovt och använts av institutioner för att utöva förtryck och maktmissbruk.

Läser men bibeln med rätt ögon förstår man direkt att så var fallet. ”Att vända andra kinden till” innebär inte att man ska låta sig bli nedslagen ordagrant. Det syftar till att vara öppensinnad och kunna bemöta negativitet med ett varmt sinne. Självklart ska man försvara sig om någon attackerar en med fysiskt våld.

För en oinvigd låter kanske allt det här som mumbojumbo. Vi kan rekommendera Eckhart Tolle’s böcker som ger en mer ”modern” förklaring på allt detta.

Våra olika hjärteämnen

Detta kommer vara en relativt bred blogg. Vi kan kalla det för personlig utveckling, en term som dock överanvänts mycket de senaste åren.

Vi tror på en grundlig personlig utveckling som bara kan komma genom att man på djupet förändrar sitt sinne. Det är kärnan och vår grundtanke. Har du fel mindset och tänker fel tankar kommer du aldrig kunna bli lycklig eller tillfreds med dig själv. Vad du än uppnår eller äger.

rätt mindset är viktigt!

Men även om sinnets kraft är störst finns det flera andra viktiga aspekter man bör beakta.

Kroppen sägs vara porten till sinnet och det tror vi också på. Därför är det viktigt enligt oss att ha en frisk och välmående kropp. Det är även positivt att ha en ”snygg” kropp också. Det kan spontant verka som en ytlig och ”ego” grej, vilket det också kan vara. Men vid rätt hantering är det ytterligare en del i din resa mot ett komplett jag.

Att bli lycklig handlar i mångt och mycket om att höja och stärka sin självkänsla. Ett sätt att göra detta på är att sätta upp mål i livet som man uppnår. Målet i sig ska inte vara prio ett, utan vägen dit. Men när man väl har uppnått ett mål kommer man automatiskt vara stolt och nöjd med sig själv. Så länge man inte tar åt sig för mycket och blir mallig är detta en mycket positiv sak.

Vad kommer vi skriva om?

Vi kommer publicera artiklar som ligger i linje med vår målsättning. Nämligen att hjälpa dig uppnå lycka på olika sätt. Vi kommer skriva om allt från rent spirituella läror till specifika träningstips. Vi vill inte vara för smala och bara skriva om en sak utan hellre omfamna helheten och bli den ultimata portalen för folk som vill leva livet fullt ut!

Hoppas ni kommer trivas här! Klicka här för att kontakta oss.