Lycka och hur man kan uppnå det!

När man tänker efter så kan det vara svårt att komma ihåg exakt när man var lycklig senast och det tror vi handlar om att man helt enkelt tänker på det på helt fel sätt. Hur ska man då tänka? Jo, det är enkelt! Kanske har du en partner som du pussar när hen kommer hem från jobbet? Det är ett kort litet ögonblick av lycka som handlar om en kort liten puss, men som är total lycka. Ska man däremot ta med allting som hänt den dagen, inkluderat pussen men som då hamnar i periferin, så var det kanske inte en dag som du skulle ta med dig i hjärtat och minnas som den lyckligaste dagen i ditt liv eller så, men som sagt, den där lilla pussen i det där lilla ögonblicket är lycka!

Om man kan lära sig detta och sedan applicera det i sitt vardagsliv så kommer man snart att inse att man har små stunder av lycka nästan varje dag, såvida man inte är deprimerad eller befinner sig i en krisig period av livet, vill säga. Ta vara på dessa små korta ögonblick och se till att spara dem i ditt hjärta för då kan du plocka fram dem när de behövs som mest och livet känns jobbigt! På detta sätt kan man hjälpa sig själv att må bättre och det är ju såklart eftersträvansvärt!

Hur gör man då detta på enklaste sätt?

Jo, man behöver bara se till att göra det ett par gånger och sedan kommer man in i det och efter att man gjort det tillräckligt många gånger så kommer det av sig självt och då kan man få en liten lyckostund om dagen. Minst!

En annan aspekt är den kemiska, vi kan styra mycket av våra känslor genom hjärnan, men man ska inte negligera det rent kemiska i vårat välmående. Några olika kemiska substanser som spelar oerhört stor roll i vårt välmående är följande:

  • Serotonin
  • Dopamin
  • Testosteron

Ett av de enklaste att påverka är testosteronet. HÄR är en enkel lista på hur du kan öka ditt testosteron helt naturligt. Serotonin och dopamin är svårare att påverka direkt och de är mer ett ”resultat” av ditt övriga liv. Om du sköter dig bra och är fridfull i vardagen, inte stressar osv. osv. kommer de att öka helt naturligt.

Hoppas ni fick ut något vettigt av vår artikel och på återseende! (Vi ber för övrigt om ursäkt för de bristfälliga uppdateringarna)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *